Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 25 januari 2018

"Jag fann dig" av Lisa Jewell (originaltitel: "I found you")

Nu har jag trillat över en pärla bland psykologiska thrillers igen! Jag har inte läst något av Lisa Jewell innan men efter att ha läst "Jag fann dig" måste jag bara göra det! Utöver att boken är lättläst så är den också mycket spännande. Dessutom överraskar den och sådant gillar jag! Det blir ett högt betyg för denna bok och en uppmaning till er som inte läst den att göra det!!

Den ensamstående trebarnsmamman Alice hittar en man på stranden utanför sitt hus i East Yorkshire. Han minns inte vem han är eller var han kommer ifrån. Trots viss tvekan låter hon honom följa med hem och bo i hennes gårdshus. I Surrey saknar tjugoettåriga Lily sin man som en kväll inte kom hem från jobbet. De har bara varit gifta i tre veckor. När hon anmäler honom försvunnen till polisen dröjer det inte länge innan hon får beskedet att det inte existerar någon man med det namn hennes man har... Lily som inte känner någon i England bestämmer sig för att hitta sin man, död eller levande. Samtidigt kämpar mannen från stranden med att minnas och sakta träder fragment av minnen fram. Otäcka minnen av hemska handlingar...

"Jag fann dig" är en riktig bladvändare och jag kan inte nog uppmana till att läsa den om man gillar psykologiska thrillers. Själv ska jag snart ge mig i kast med något annat av Jewell, det lovar jag!

"Jag fann dig" finns också som e-bok och nedladdningsbar ljudbok. Den är uppläst av Maria Lyckow och den är 9 timmar och 20 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar