Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 22 mars 2018

"Ondska utan ånger" av Linda Sundgren

"Ondska utan ånger" är inte någon av de böcker jag köpte på rean utan den här boken inhandlades tidigare och har varit mitt senaste motionssällskap. Det kanske inte är den bästa boken jag läst eller lyssnat på den senaste tiden men det är också långt ifrån den sämsta. Boken är hyggligt spännande och den är välberättad. Kanske är den lite lite förutsägbar, men slutet lämnar mig med mersmak och jag vill läsa mera. "Ondska utan ånger" är journalisten Linda Sundgrens deckardebut och den första boken i en serie om Angelica Moe och skärgårdspolisen. Jag tror att serien bara kommer att bli bättre så jag tänker definitivt att läsa eller lyssna på nästa del också!

Journalisten Angie Moe lämnar jobbet som kriminalreporter på en av Sveriges största morgontidningar då hon bestämmer sig för att satsa på en mindre hektisk tillvaro som chefredaktör på Skärgårdstidningen. Men starten på den nya karriären blir allt annat än lugn då en kvinna hittas brutalt mördad ute bland klipporna på ön Finnhamn. Vaxholmspolisen Robert Klingvall och hans kollegor får ansvaret för utredningen, men de har inte mycket att gå på. Roberts fru, kriminologen Linnéa, har varit i Afghanistan och bistått den svenska militärpolisen på Camp Northern Lights med en utredning. De har en serie olösta och mycket brutala våldsbrott som begåtts i närheten av campen och mycket tyder på att det kan röra sig om en seriemördare och att mördaren kan finnas på campen...

Jag lyssnade alltså på "Ondska utan ånger" och ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 7 timmar och 26 minuter lång. Jag tycker att det här är en helt okej deckare och den fick mig definitivt att längta lite till sommaren, speciellt med tanke på den mycket kyliga vår vi har just nu... Andra delen ("I dödens tjänst") finns redan ute så det är bara för mig att ge mig på den så snart det börjar bli glest i högen olästa/olyssnade böcker här hemma :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar