Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 22 november 2018

"Dvalan" av Camilla Grebe

Jag har verkligen längtat efter en ny bok av Camilla Grebe så när den äntligen kom så ville jag bara läsa den. Detta trots att jag den här tiden på året helst läser böcker där handlingen utspelar sig på hösten eller vintern och "Dvalan" utspelar sig under sommaren. Boken är, som vanligt när det gäller den här författarinnan, välskriven och intressant. Men det var lite för enkelt att tidigt lägga pusselbitarna på plats. Om det beror på att jag slukar deckare eller om det är själva historien som är genomskinlig vet jag inte. För min del uteblev helt enkelt den där nervkittlande psykologiska spänningen. Tyvärr!

18-åriga Samuel umgås i fel kretsar och hans djupt kristna mamma har svårt att acceptera det. När hon hittar droger i hans rum kastar hon dem i soporna samtidigt som hon också kastar ut sonen. Att drogerna är försvunna gör att Samuel hamnar i onåd hos narkotikabossen Igor. Han har ingenstans att gömma sig men av en slump hittar han ett arbete hos en familj i skärgården. Mamman, Rakel, har annonserat efter en assistent till sin hjärnskadade son. Arbetet är dock inget han trivs med och vore det inte för den vackra Rakel skulle han dragit så fort han hittat något att stjäla och sälja. Samuel tvekar men ber till slut sin mamma om hjälp och mot all förmodan verkar det som hon faktiskt tänker ställa upp. Frågan är bara om hon hinner göra det i tid...

Vanligtvis brukar Grebes böcker lämna mig med en känsla av tomhet men också en massa tankar. Den här gången har jag inte den känslan. "Dvalan" är en mycket bra bok och jag rekommenderar den varmt. Den lyckades bara inte överraska mig. Det finns dock ingen tvekan om att jag kommer att läsa nästa bok hon ger ut!

"Dvalan" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 13 timmar och 17  minuter lång.

Vill du läsa om fler böcker av Camilla Grebe så sök på hennes namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar