Sök i den här bloggen

Translate

söndag 18 november 2018

"Lazarus" av Lars Kepler

Blodigt, spännande och mycket högt tempo! Det sammanfattar "Lazarus" ganska bra. Jag har sett  och hört att makarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril (som är paret bakom pseudonymen Lars Kepler) själva säger att "Lazarus" är deras bästa bok hittills och enligt mig så tillhör den definitivt de bästa i den sju böcker långa serien om Joona Linna. Jag tycker att det är en mycket spännande bok, men den är onödigt blodig. Den hade varit minst lika bra utan de många detaljerade våldsbeskrivningarna. Det är den psykologiska spänningen som kryper in under skinnet på läsaren och gör att man vill tända fler lampor och stanna inne efter att ha läst ut boken.

När den norska polisen, efter klagomål från grannar, går in i en lägenhet i Oslo hittar de förutom den döde lägenhetsinnehavaren också likdelar i en frys. Det visar sig att mannen var en hittills okänd gravskändare och att ett kranium som hittas tillhör Joona Linnas döda fru. Några dagar senare kontaktar en tysk kommissarie Joona Linnas chef och ber om hjälp med ett mordfall på en camping utanför Rostock. Joona reser dit och även där finns ledtrådar som pekar mot honom. Joona börjar lägga pusselbitarna på plats och sakta börjar han inse att det omöjliga har hänt. Någon verkar ha återuppstått från de döda...

Följer man den här serien så måste man absolut läsa "Lazarus". Har man inte läst de tidigare delarna så går det bra att läsa endast den här boken, men naturligtvis får man ut mer av den om man först läser de första böckerna. Söker ni på Lars Kepler i sökrutan ovan (eller klickar här) så kan ni läsa om även dem.

"Lazarus" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 17 timmar och 40 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar