Sök i den här bloggen

Translate

lördag 26 januari 2019

"Offrens offer" av Bo Svernström

Det här är ännu en bok som halkat neråt på min att läsa-lista den senaste tiden. Jag tycker att den har låtit spännande men har hela tiden valt andra böcker före. Men när jag fick min operationstid bestämde jag att det var en bra tidpunkt att lyssna på "Offrens offer", dels för att den är lång - 15 timmar och 38 minuter - men också för att den lät spännande och förhoppningsvis skulle kunna få mig att tänka på annat. Nu när den är slut känns det som att jag har lyssnat på minst två böcker eftersom det händer så otroligt mycket. Boken är absolut spännande men det blev nästan för mycket blod och grymma detaljer... Å andra sidan uppnådde jag mitt mål och fick en story som fångade mig och skingrade tankarna.

Poliskommissarie Carl Edson kallas till vad han tror är en mordplats. En bonde har hittat en man uppspikad på en lada. Mannen har utsatts för utstuderad tortyr men då de undersöker platsen och offret gör de också den fasansfulla upptäckten att mannen faktiskt lever. Det här blir upptakten på en utredning av flera riktigt otäcka mord. Alla offer har själva ett kriminellt förflutet men trots det har Carl och hans kollegor svårt att knyta samman offren. Kvällstidningsreportern Alexandra Bengtsson är den första att skriva om det som kommer visa sig vara jakten på en seriemördare. På olika sätt dras både Carl och Alexandra längre in i händelserna och inget kommer visa sig vara som man först trodde...

På sätt och vis har "Offrens offer" av Bo Svernström mycket gemensamt med förra boken jag skrev om här, "Din vän Forsete". Jag gjorde misstaget att påbörja den innan jag lyssnat ut den här ljudboken och det rörde till det lite så mitt tips är att inte läsa/lyssna på dem samtidigt eller direkt efter varandra. "Offrens offer" som är uppläst av Lo Kauppi. Jag rekommenderar den här boken till dem som vill ha mycket spänning, men med varningen att man måste tåla en hel del brutalitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar