Sök i den här bloggen

Translate

fredag 15 mars 2019

"Svarta änkan" av Johanna Mo

Jag har inte läst Johanna Mos serie om Helena Mobacke. Jag har på något sätt helt enkelt missat den helt. Men så såg jag reklam om "Svarta änkan" och kände att den måste jag bara läsa (!) och nu är det gjort. Boken är spännande och jag tycker att den är klart läsvärd. Den har också gjort mig nyfiken på serien jag nämnde i början så eventuellt kommer jag att ge mig på den också. "Svarta änkan" är välberättad och med de korta kapitlen mycket lättläst.

Jakob Khalil vid Citypolisen plågas av skuldkänslor sedan ett vittne i ett tidigare fall tog sitt liv rakt framför hans ögon. Hans anseende i polishuset har också fått sig en törn. När han tilldelas ett fall där en fotbollsspelare i AIK mördats i sitt hem verkar allt först väldigt enkelt. Allt pekar på att det är mannens sambo som dödat honom. Jakobs kollegor och allmänheten övertygas snabbt om det, men själv känner han att något skaver. Däremot är det ingen som annan som vill ta hans tvivel på allvar. När sedan fler mord begås under de kommande veckorna börjar Jakob se mönster som ingen annan ser. När ingen av kollegorna vill lyssna på honom bestämmer han sig för att ta semester och på egen hand hitta den seriemördare han nu tror härjar i Stockholm.

Jag gillar den här boken och blev som sagt sugen på att läsa mer av Johanna Mo. Föredrar ni att lyssna på böcker så finns "Svarta änkan" också som ljudbok. Den är uppläst av Marie Richardson och den är 11 timmar och 32 minuter lång. Nu önskar jag er en trevlig helg!! 🌸

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar