Sök i den här bloggen

Translate

lördag 9 november 2019

"Sektion M III" av Christina Larsson

Nu har jag lyssnat ut Christina Larsson senaste bok "Sektion M III" (som är den sista delen efter "Sektion M I" och "Sektion M II", som ni kan läsa om genom att klicka på titlarna). Och nej, tyvärr, jag gillade inte den här serien. Jag hade ju hoppats på att sista delen skulle rädda upp det hela men så blev det inte. Däremot rekommenderar jag varmt författarinnans tidigare böcker om dem kan ni läsa om genom att söka på hennes namn i sökrutan ovan.

Sektion M beger sig till Katrineholm för att undersöka det brutala mordet på rättsläkaren Nils Sachs. Nora Feller, som slutade sin tjänst Katrineholm just pga att Nils ändrat ett obduktionsprotokoll och på så sätt fått Nora att framstå som en lögnare och bråkmakare, är inte överförtjust över uppdraget. Men det positiva med att befinna sig i staden är att hennes mamma ligger på sjukhus där och hon får chansen att besöka henne ofta. Bevis som finns i mordutredningen pekar åt ett och samma håll, men Nora känner att något inte stämmer. Konflikterna med kollegorna i sektionen blir allt obehagligare och Nora har svårt att lita på någon. Det börjar sakta gå upp för henne att hon är en bricka i ett spel med förgreningar långt upp i samhällets högsta skikt...

Som jag skrivit tidigare så får jag ingen känsla för karaktärerna och speciellt Nora känns både naiv och lite dum. Handlingen i sig är lite för skruvad för min smak och det blir inte riktigt spännande. Så nu sätter jag mina förhoppningar till att kommande böcker av Christina Larsson håller samma klass som hennes tidigare alster.

Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 6 timmar och 9 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar