Sök i den här bloggen

Translate

fredag 10 april 2020

"Det sista livet" av Peter Mohlin och Peter Nyström

Nytt, fräscht, spännande och en bra intrig! Så sammanfattar jag den senast lyssnade boken "Det sista livet" av Peter Mohlin och Peter Nyström. Jag gillar att man tagit ett nytt grepp i det svenska polisutredningsarbetet i en svensk deckare och introducerat en FBI-agent. Visserligen med svensk bakgrund men just detta gör att boken sticker ut lite och det blir ytterligare en nerv i storyn. Jag gillar detta, som ni nog redan förstått! Och det fina är att detta är första delen i en serie så det kommer att komma mer!

För 10 år sedan försvann dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag i Karlstad. Ingen har sett henne sedan dess och man tror att hon är död. Nu, 10 år senare, vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. Efter det är han i behov av en ny identitet och kräver då att han ska få komma till Karlstad. Han är uppvuxen i staden och nu behöver han återvända för att hjälpa sin bror. Brodern var huvudmisstänkt i fallet med flickans försvinnande och nu ska en cold case-grupp återigen titta på det. John vill att det ska bli en rättvis process och trots varningarna om att återvända till ett gammalt liv då det är enklare att spåra honom dit får han sin vilja igenom. John återvänder alltså till Karlstad med en ny identitet som polis och han ska ingå i den nya utredningsgruppen.

"Det sista livet" är en mycket spännande bok som passar utmärkt som en underhållande verklighetsflykt. Ljudboken är uppläst av Reine Brynolfsson och den är 16 timmar och 6 minuter lång. Som påsken blev i år räknar jag med att kunna komma med fler bra tips under helgen. Det finns ju verkligen gott om tid för läsning! Jag hoppas att ni har det bra där ute! 🐓🌼

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar