Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 5 maj 2020

"Saknade själar" av Patricia Gibney (originaltitel: "The Missing Ones")

Nu har jag gjort en mycket trevlig ny bekantskap! Patricia Gibney har skrivit en mycket fängslande, hemsk och spännande bok som jag varmt rekommenderar. Temat är avskyvärt men "Saknade själar" är verkligen läsvärd! Jag lyssnade på den och ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 11 timmar och 48 minuter lång. Under en så lång ljudbok är det lätt att man emellanåt försvinner i andra tankar men jag tror inte att jag gjorde det en enda gång när det gäller den här boken. Och det är såklart ett mycket gott betyg.

En kvinna hittas mördad i en katedral i Ragmullin och bara några timmar senare hittas en ung man hängd i ett träd utanför sitt hem. Båda offren visar sig ha identiska tatueringar så naturligtvis letar kommissarie Lottie Parker och hennes kollegor efter ett samband mellan de två döda. Och de hittar dem. Spåren leder till St Angelas som är ett tidigare barnhem med ett mörkt förflutet. Någon verkar vara villig att ta till vilka medel som helst för att hemligheter inte ska komma upp till ytan. För Lottie kommer fallet också att bli mycket personligt.

"Saknade själar" är den första boken i serien om den irländska kriminalkommissarien Lottie Parker och jag ser verkligen fram emot att få fortsätta följa henne! 🌸 Gör det ni också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar