Sök i den här bloggen

Translate

måndag 31 mars 2014

"Livrädd" av S.J. Bolton (originaltitel: "Dead Scared")

Oj det här är spänning från första till sista sidan... Riktigt nervkittlande och det kryper in under skinnet på en. Precis som en bra deckare ska vara med andra ord! "Livrädd" är den andra delen om den unga kriminalpolisen Lacey Flint. Jag funderade ett tag på att köpa den första boken, "Nu ser du mig", men det blev aldrig av. Nu kommer den dock att sättas upp på inköpslistan.

En självmordsvåg verkar svepa över Cambridges college. Självmorden är varierande och ganska spektakulära och alla begås av studenter som haft problem med sin psykiska hälsa. Eftersom det börjar bli svårt att tro på att det rör sig om så pass många självmord blir Lacey placerad där under cover för att se om hon kan lista ut vad som pågår. Det dröjer inte speciellt länge förrän hon själv börjar drömma konstigt och känna sig hängig. Kommer hon komma sanningen på spåret innan det är för sent?

S.J. Bolton kan verkligen fängsla läsare med sitt sätt att lägga upp historien och berätta den på. Jag är mycket imponerad och som jag skrev ovan så kan jag utlova spänning under alla 411 sidorna. "Livrädd" är en bok som jag varmt rekommenderar till alla som älskar deckare!

2 kommentarer:

  1. Visst är den bra! Jag har läst alla hennes böcker som finns på svenska och dom är alla väldigt bra och spännande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja mycket bra. Och jag har fått en vag känsla av att jag kan ha läst något mer av henne men jag minns inte vilken bok i så fall... Men jag kommer att vilja läsa mer av henne så jag märker det väl om jag känner igen storyn i någon av böckerna jag ger mig på ;)

      Radera