Sök i den här bloggen

Translate

söndag 17 april 2016

"Mordet i prästgården" av Agatha Christie (originaltitel: " The murder at the vicarage")

Nu var jag bara tvungen att läsa en bok av Agatha Christie igen och det fick bli Miss Marples första mordfall, "Mordet i prästgården". Jag verkar inte kunna tröttna på att läsa hennes böcker och det är kul att sitta och klura lite på vem den skyldige är. Som vanligt när det gäller Christie så finns det ett begränsat antal misstänkta så det är bara att försöka tyda de ledtrådar som hon portionerar ut till oss.

Överste Protheroe hittas skjuten i prästgårdens arbetsrum. Detta bara några timmar efter att kyrkoherden själv sagt att den som mördade översten skulle göra världen en tjänst. Men det visar sig snart att översten hade många fiender i St. Mary Mead och en av dem erkänner t.o.m. mordet. Det är något som gör både Miss Marple och kyrkoherden tveksamma till att det är den riktige mördaren som erkänt...

"Mordet i prästgården" är en mycket bra pusseldeckare och jag tycker absolut att de som gillar klassiska mordgåtor ska läsa den. Detsamma gäller många fler av deckardrottningens böcker! Några av dem kan ni läsa om genom att klicka på titlarna nedan.

"Mordet på Orientexpressen"
"Huset på udden"
"Poirots jul"
"Döden på Nilen"
"Badortsmysteriet"
"Fem små grisar"
"Par i brott"
"4.50 från Paddington"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar