Sök i den här bloggen

Translate

fredag 29 april 2016

"Skymningsflickan" av Katarina Wennstam

Katarina Wennstams böcker är verkligen otroligt bra och mycket läsvärda! Ju mer jag läser av henne desto mer imponerad blir jag. Det är nästa så att hennes böcker borde vara obligatorisk läsning. "Skymningsflickan" är, precis som de tidigare böckerna av henne som jag läst, verklighetsnära, spännande och intressant. (Läs om de tidigare böckerna genom att klicka på titlarna i slutet av detta inlägg)

Kommissarie Charlotta Lugn är sjukskriven då hon av en slump blir indragen i en utredningen med en tonårsflicka som beter sig konstigt om nätterna. De bor i samma hus och Charlotta lär känna flickan efter en natt då en av de andra grannarna tröttnar på tjejen och polis tillkallas. Flickan öppnar sig för Charlotta och hon inser att tjejen behöver hennes hjälp eftersom ingen annan verkar tro på henne. Samtidigt riktas ett hot om dödsskjutning mot en gymnasieskola och polisen försöker ta reda på vem som ligger bakom hotet och motivet till det.

"Skymningsflickan" är otroligt bra berättad och boken är spännande från första till sista sidan. Nu när den är utläst känns det nästan lite tomt och jag ser fram emot att läsa mer av Wennstam framöver!

"Dödergök"
"Stenhjärtat"
"Skuggorna"

4 kommentarer:

  1. Jag håller med om att de borde läsas !

    SvaraRadera
  2. Kan bara hålla med dig om att den är otroligt bra! Och det gäller även Wennstams tidigare böcker om Charlotta Lugn.

    Och ja! De borde vara obligatorisk läsning i skolan. Byt ut några stofilförfattare mot Wennstam :-)

    SvaraRadera