Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 28 februari 2017

"Begrav dina döda" av Louise Penny (originaltitel: "Bury Your Dead")

När jag började läsa "Begrav dina döda" insåg jag att jag missat en bok i denna serie av Louise Penny. Handlingen i den har betydelse i denna bok men det går trots det att förstå vad som hänt och jag kommer inte att behöva läsa den missade boken. Penny är en modern Agatha Christie som skriver pusseldeckare. "Begrav dina döda" är både intressant och spännande och man får som läsare ta del av tre mysterier. Det enda negativa med boken (enligt mig) är att kapitlen är lite för långa.

Kriminalkommissarie Armand Gamache befinner sig hos sin gamla mentor i Québec. Han är där för att återhämta sig efter en utredning som fick ett tragiskt och fruktansvärt slut. Bl.a. har han sökt trygghet hos Litterära & Historiska sällskapet där han kan läsa och forska. Men när en excentrisk historiker hittas mördad i sällskapets källare dras han in i utredningen. Han blir ombedd att vara behjälplig i utredningen men också en brygga mellan den franska och engelska befolkningen. Samtidigt kan han inte sluta tänka på utredningen i samhället Three Pines som slutade med att en vän till honom dömdes för mordet på en eremit. Han ber sin närmaste kollega att åka dit inofficiellt för att se om de missade något som ledde till att fel person dömdes.

Serien om kriminalkommissarie Armand Gamache innehåller hittills sex delar och jag har läst alla utom den femte delen. Jag tycker mycket om böckerna och ska försöka att inte missa nästa :)

De tidigare böckerna i serien kan ni läsa om genom att klicka på titlarna nedan:
"Mörkt motiv"
"Nådastöt"
"Den grymmaste månaden"
"Ett förbud mot mord"
"Ett ohyggligt avslöjande" (som jag då missat att läsa...)

2 kommentarer:

  1. Ah en författare och serie jag totalt missat! Den har jag nu lagt på kö!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du gjort alldeles rätt i :) Hoppas du gillar dem!

      Radera