Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 26 oktober 2017

"De sju som såg" av Denise Rudberg

Det här är en bok som jag har längtat efter! Det är något med Denise Rudbergs elegant crime-serie som gör att jag bara vill läsa mer. Jag gillar karaktärerna och jag gillar de storys som Rudberg hittills har berättat. "De sju som såg" är inget undantag utan stämmer väl in med det jag hade förväntat mig. Som titeln antyder så är det här den sjunde delen i den här serien om Marianne Jidhoff, Torsten Ehn och Augustin Madrid. Som alla de tidigare böckerna så är det väldigt lättläst men också spännande. Ämnet i boken är viktigt och tyvärr alltid aktuellt.

En känd före detta hockeyspelare hittas mördad i sitt hem på Djurgården i Stockholm. Det blir Marianne Jidhoffs första fall som chef för den externa utredningsgruppen. Tillsammans med Torsten Ehn, Augustin Madrid och två nya medlemmar i gruppen börjar hon nysta i hockeyspelarens liv och död. På ytan verkar offret vara en helyllekille och alla svenskars hjälte, men efter att bara kommit lite innanför fasaden börjar de se tendenser som tyder på att offret varit en helt annan person. Allt det de trodde sig veta om mannen börjar allt tydligare visa sig vara just bara en fasad. Men vem har hatat mannen så mycket att det ledde till mord?

"De sju som såg" är ett måste om man följt denna serie och har man inte det så tycker jag att man ska ge den en chans. Ni kan läsa om de tidigare böckerna genom att klicka på titlarna nedan.

"De sju som såg" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Anna Maria Käll och den är 8 timmar och 21 minuter lång.

De tidigare böckerna i denna serie:
"Ett litet snedsprång"
"Två gånger är en vana"
"Bara tre kan leka så"
"Mellan fyra ögon"
"När klockan slår fem"
"På sex meters djup"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar