Sök i den här bloggen

Translate

söndag 8 oktober 2017

"Jag ska hitta dig" av Pernilla Ericson

De senaste veckorna har jag haft sällskap av Pernilla Ericsons bok "Jag ska hitta dig" på mina motionsrundor. Det är andra delen i hennes serie om utredningsteamet Erlagruppen. Första delen heter "Spåren vi lämnar efter oss" och den lyssnade jag på för ett tag sedan (ni kan läsa om den genom att klicka på titeln). Båda böckerna är ungefär lika bra men spänningsnivån kanske är något högre i den första. Men det innebär för den delen inte att den här boken inte är spännande alls, för det är den.
Ljudboken är 12 timmar och 48 minuter lång och den är uppläst av Katarina Cohen.

Erlagruppens "fixare" Rickard Falke har varit tvungen att lämna Sverige efter att han angett en av sina fd uppdragsgivare. Han befinner sig på andra sidan jordklotet då han får veta att den enda han räknar som familj är döende och han känner att han vill åka hem en gång till för att få ta farväl. Han kontaktar polisen Liv Kaspi och meddelar henne att han ska komma hem. Detta eftersom han saknar henne men också för att han litar på henne. Tyvärr är inte hon den enda som vet att han planerar att komma till Sverige och det dröjer inte länge förrän hans vistelse blir livsfarlig. Nu gäller det att skydda Falke och samtidigt försöka krossa det kriminella gäng som är efter honom. Återigen samlas alla fyra medlemmarna i Erlagruppen för att försöka lösa allt och sätta fast de som hör hemma bakom lås och bom.

"Jag ska hitta dig" är en bra deckare och den är absolut värd att läsa eller lyssna på. Detsamma gäller första delen i serien och själv kommer jag att hålla ögonen öppna efter fler böcker av Pernilla Ericson för hittills har jag definitivt gillat det hon skrivit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar