Sök i den här bloggen

Translate

söndag 29 oktober 2017

"Barnet" av Fiona Barton (originaltitel: "The Child")

När första delen i den här serien om journalisten Kate Waters kom blev jag väldigt nyfiken på den och förväntningarna var stora. Det kan ni läsa om ifall ni klickar på titeln - "Änkan". När jag nu valde att lyssna på "Barnet" så tänkte jag först inte på att det var uppföljaren till den boken utan upptäckte det en bit in. Jag tycker att de båda böckerna är ungefär lika bra men den senaste har en lite högre spännings- och överraskningsfaktor. Och det bådar ju gott inför fortsättningen :)

Fyndet av ett spädbarnsskelett som grävs upp på en byggarbetsplats resulterar bara i en liten notis i kvällstidningarna. Men journalisten Kate Waters nyfikenhet väcks och hon bestämmer sig för att ta reda på mer om barnet. Även två andra kvinnors liv påverkas av fyndet. Båda två har anledning att av olika orsaker bli berörda och nervösa över skelettfyndet. Kate gräver i historien, som tar henne tillbaka till ett brott som skakade staden decennier tidigare, och snart kommer hon att komma i kontakt med de två andra kvinnorna...

"Barnet" är en ganska gripande bok och jag tycker att den är en hyggligt bra deckare. Nu när jag har läst/lyssnat på två böcker av Fiona Barton känner jag att jag mycket väl kan tänka mig att läsa eller lyssna på nästa bok också!

Ljudboken är uppläst av Anna-Maria Käll och den är 12 timmar och 7 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar