Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 9 november 2017

"Ärren vi bär" av Caroline Engvall

Ofta kan man se en trend i ämnen det för tillfället skrivs mycket om och den senaste tiden har det kommit många böcker om barn som far illa och deras utsatthet. Det är obehagliga böcker att läsa men ack så viktiga. För tyvärr är många av dem baserade på verkligheten, verkliga händelser och riktiga personer. "Ärren vi bär" är en av dessa böcker och hur jobbig den än var att ta sig igenom pga av alla vidrigheter som beskrivs så kan jag inte annat än att uppmana till att läsa den! Och kanske speciellt om ni är förälder. Det är nog många som inte vill tro att det faktiskt händer på riktigt, men om det nu ändå skulle göra det så skulle det aldrig hända just deras barn. Den här boken ger en annan bild.

Citypolisen Ulrika Stenhammar har precis kommit tillbaka från en sjukskrivning och det fall som blir hennes första är att utreda flera unga flickors död. Vid första anblicken ser dödsfallen ut som självmord, men bara genom att titta lite närmre på dem inser Ulrika och hennes kollegor att det verkar ligga hot, påtryckningar och ännu värre saker bakom valen flickorna gjort. Den unga lovande journalisten Lovisa Ling blir dödshotad för flera av sin artiklar där hon bl.a. skrivit om mäns våld mot kvinnor. Tillsammans försöker Ulrika och Lovisa hitta de som ligger bakom de unga flickornas brutala död. Jakten kommer att bli speciellt farlig för Lovisa eftersom hon själv bär på mörka hemligheter.

Caroline Engvall har skrivit en mycket bra bok och som jag skrev ovan så tycker jag att den är ett måste att läsa! "Ärren vi bär" är den första delen i en trilogi om Lovisa Ling och Ulrika Stenhammar. Jag kommer definitivt att läsa de kommande två böckerna!

"Ärren vi bär" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Disa Östrand och den är 7 timmar och 59 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar