Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 22 juli 2010

"I mördarens nät" av Val McDermid


Val McDermids böcker om Carol Jordan och Tony Hill är lättläst och spännande läsning. Karaktärerna är också kända från TV-serien "Mord i sinnet" ("Wire in the blood") och visst måste jag erkänna att det numera inte går att läsa en bok utan att se Robson Greens tolkning av Tony Hill framför sig men det gör inget för Green gör det bra!

"I mördarens nät" handlar om en seriemördare som lockar till sig ungdomar på nätet och blir vän med dem för att sedan stämma träff med dem. Men när de väl ses så dödas de snabbt och mördaren skär sönder deras underliv... Det tar ett tag innan poliserna inser att de jagar just en seriemördare eftersom kriminalinspektör Carol Jordans nya chef har bestämt sig för att det är för dyrt att använda sig av dr Hills tjänster. Hill får istället uppdraget att hjälpa ett annat polisdistrikt med deras utredning av tonårsflickan Jennifer Maidments mord. Samtidigt meddelar också Jordans nya chef att hennes arbetsgrupp får en prövotid på 3 månader under hans befäl för han är inte säker på att det är rätt att ha en specialgrupp för seriemord och liknande och som mellan dessa fall utreder och löser ouppklarade fall.

Boken är bra. Men jag måste ändå fråga mig trovärdigheten i att ett nytt polisbefäl vill slå sönder den grupp som löser flest fall i hela England, och då också de mest fasansfulla. Det verkar inte rimligt men det kanske behövs som extra krydda i en sådan här serie för att inte alla böcker ska bli likadana. Men trots detta rekommenderar jag den här boken om du vill läsa en lättläst och spännande deckare!!

3 kommentarer:

 1. Du kommer med väldigt många bra bokförslag :-)Den här måste jag också läsa. Jag läser oftast inte så mycket på sommaren. Det blir mer under vinterhalvåret. Då kan det vara perfekt att bläddra i din blogg när man inte har något att läsa.
  Återigen tack för din intressanta och välskrivna blogg.

  SvaraRadera
 2. Jag läser i vanligaste fall mest på sommaren men just i år har det inte blivit lika mycket. Vet inte varför faktiskt men det kan bero på att jag läst ganska långa böcker och någonstans blir de svårare att sträckläsa just eftersom det är måna sidor... Och tak för att du gillar bloggen!

  SvaraRadera
 3. Har läst den och den var bra. Gillar den här författarens böcker. Även TV-serien är bra.

  SvaraRadera