Sök i den här bloggen

Translate

lördag 21 april 2012

"Känslan av död" av Elly Griffiths (originaltitel: "A Room Full Of Bones")

Nu har jag läst Elly Griffiths senaste bok "Känslan av död". Jag tycker att den var bra och den höll samma klass och stil som hennes tre tidigare böcker: "Flickan under jorden", "Janusstenen" och "Huset vid havets slut".
Återigen handlar det om arkeologen Ruth Galloway och kommissarie Harry Nelson, men den här gången jobbar de inte tillsammans på utredningen utan var för sig. Det beror en hel del på att Nelsons fru kommit på att han är far till Ruths numera 1 år gamla dotter Kate och frun har förbjudit Nelson att ha någon kontakt med Ruth och Kate. Så när Ruth hittar en museiintendent död starx innan hon ska delta i en högtidlig tillställning då en kista innehållande en medeltida biskop ska öppnas och Nelson kallas till platsen är det ett obekvämt återseende och det blir inte en gemensam utredning som under de tidigare fallen. Nelson behandlar Ruth som vilket vittne som helst och han och hans kollegor utreder dödsfallet samtidigt som de försöker nysta upp en liga som smugglar narkotika. Men Ruth dras ändå in i händelserna centrum, dels via hennes jobb men också via hennes privatliv. När museets ägare dör under mystiska omständigheter får både hon och Nelson en del att tänka på och när Nelson insjuknar utan att någon vet av vad skakas livet om för alla inblandade...

Boken är bra och spännande och på slutet verkar allt hända på en och samma gång. Har ni inte redan läst något av Griffiths så tycker jag att ni ska göra det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar