Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 15 augusti 2013

"Den sista akten" av Mari Jungstedt

"Den sista akten" är den tionde boken i Mari Jungstedts serie om kriminalkommissarie Anders Knutas och det är den andra boken som jag läst. Tidigare i somras läste jag "Det fjärde offret" och båda dessa böcker är lättlästa och ganska okej. Det är inget speciellt med dem men de är spännande hela tiden och jag tycker att Jungstedt berättar på ett sätt som gör att man vill läsa vidare.

Under Almedalsveckan hittas journalisten Erika Malm mördad på ett hotellrum i Visby. Erika har en del fiender bland de högerextrema grupperingarna i landet.  Hon är gift och har tre barn men det visar sig ganska snabbt att hon verkar ha haft manligt sällskap på rummet och att det inte rör sig om hennes make. Knutas och hans kollegor hittar också en riven biljett till föreställningen på Romateatern kvällen innan mordet. Det blir en slingrig väg till lösningen på mordgåtan.

Om man gillar lättlästa svenska deckare så tycker jag att man ska läsa Mari Jungstedts böcker. Jag kommer säkert att läsa fler men jag tror inte att jag kommer läsa de tidigare böckerna i serien utan fortsätta härifrån. I alla fall som det känns just nu.

2 kommentarer:

  1. Hört att hennes senaste känns som att den är "hopsvängd på en kväll", så kanske blir det lite för enkelt ibland. Jag läste en av hennes första böcker, som var lite för okomplicerad och basic tyckte jag, och minns numera ingenting av den - som det ofta är med dessa enklare deckare...

    SvaraRadera
  2. Tycker hennes böcker är jätte bra !!

    SvaraRadera