Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 9 september 2014

"Svart gryning" av Cilla & Rolf Börjlind

Det var med lite vemod jag läste de sista raderna i "Svart gryning" för nu kommer det att dröja ett tag igen innan jag får läsa en ny bok av Cilla och Rolf Börjlind. Det här är den tredje delen i serien om Tom Stilton och Olivia Rönning och den är lika bra och spännande som de två tidigare (läs om dem nedan). Paret Börjlind kan verkligen berätta en story på ett så spännande sätt att man bara vill läsa mer och mer.

I skånska Arlid leker en mormor med sitt treåriga barnbarn Emelie då telefonen ringer. Hon lämnar flickan en kort stund för att svara och när hon kommer tillbaka har någon vridit nacken av barnet. Bara några dagar senare mördas en sjuårig pojke på Värmdö och tillvägagångssättet är exakt likadant. Olivia Rönning som nu är stationerad i Höganäs blir inblandad i fallet i Skåne och kriminalkommissarie Mette Olsäter vid Rikskrim leder hela utredningen. De båda jobbar återigen med samma fall och i utkanten av det hela finns Tom Stilton. Han har fått nya ledtrådar i det ouppklarade mordet på den prostituerade Jill Engberg. Tom har aldrig kunnat glömma fallet och när det visar sig att DNA från den utredningen stämmer överens med DNA som hittats på den sjuårige mördade pojken så börjar han arbeta tillsammans med Mette och Olivia.

Det här är en bok som är väldigt spännande och det går inte att lägga den ifrån sig förrän man läst klart. Jag rekommenderar hela den här serien och jag längtar redan efter nästa del!

De två tidigare delarna i serien:
"Springfloden"
"Den tredje rösten"

1 kommentar: