Sök i den här bloggen

Translate

fredag 28 oktober 2022

"Spindeln" av Lars Kepler

En ny bok av Lars Kepler brukar innebära nervkittlande spänning och högt tempo och det stämmer verkligen bra på deras senaste bok "Spindeln" 💜 Jag tycker att det här är en högklassig deckare och om jag emellanåt varit tveksam till den här serien så är jag det inte just nu. Storyn är skickligt uppbyggd och utportionerad och jag hade svårt att sluta lyssna innan boken var slut 🤎 Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 19 timmar och 11 minuter lång.

För tre år sedan fick Saga Bauer ett vykort med en hotfull text om en pistol med nio vita kulor. Det framgick också att en av dem var menad för Joona Linna och att hon var den enda som skulle kunna rädda honom. Hon visade kortet för Joona, men tiden gick och hotet bleknade som en meningslös provokation. Fram till nu. En säck med en nästan fullständigt upplöst kropp hittas fastsurrad i ett träd i Kapellskär. På mordplatsen återfinns en mjölkvit patronhylsa. Små paket med en tennfigur föreställande kommande offer och ledtrådar till var dåden ska ske levereras till Saga, men tiden för att hinna stoppa morden är hela tiden knapp. Att offren ska bli totalt nio förstår de omgående och nu handlar det om att stoppa den bestialiske mördaren innan fler dör. Den våldsamma jakten blir mer och mer desperat. Kanske är denna seriemördare omöjlig att stoppa, kanske sitter de redan fast i spindelnätet.

"Spindeln" är den nionde delen i serien om Joona Linna och ni kan läsa om alla de tidigare delarna här på bloggen genom att söka i sökrutan ovan. Med detta inlägg önskar jag er en fin fredagskväll och en trevlig helg! 🍂🍁🍂🍁🍂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar