Sök i den här bloggen

Translate

fredag 21 oktober 2022

"Gränsen" av Majvor Müller

Då har jag återigen stiftat en ny bekantskap. Denna gång i form av "Gränsen" av Majvor Müller. Det är en intressant och lite annorlunda deckare med en hyggligt spännande intrig. Det som inte riktigt fångade mig var persongalleriet. Tyvärr fick jag ingen direkt känsla för huvudkaraktärerna och då blir helhetskänslan inte jättebra. Betyget blir godkänt, men inte mer. Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 7 timmar och 4 minuter lång.

16-åriga Nadja från Lettland försvinner under en bärplockarresa till norra Finland. Hon visar sig vara en av många som utsatts för människohandel och de som inte anpassar sig straffas med döden. Några månader efter försvinnandet hittas en man drunknad i Torne älv på svenska sidan. Obduktionen visar att han har dödliga mängder av råttgift och heroin i kroppen. Det som skulle kunnat vara en olycka handlar med andra ord om mord. Mannen visar sig ha ett kriminellt förflutet. Journalisterna Hanna Storm och Johan Johansson har bestämt sig för att satsa på ett liv tillsammans. Nu får de också en story att gemensamt skriva om. Genom Hannas lokala koppling hittar de vittnen som leder utredningen vidare och plötsligt har de hamnat i en labyrint av ledtrådar, hat och hämnd i gränslandet mellan finska Österbotten och svenska Norrbotten.

"Gränsen" är den första delen i serien om Hanna Storm. Om jag kommer fortsätta följa henne framöver får framtiden utvisa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar