Sök i den här bloggen

Translate

fredag 14 oktober 2022

"Försvunnen" av Guillaume Musso (originaltitel: "Parce que je t'aime")

Jag älskar alla böcker jag läst/lyssnat på av Guillaume Musso och detsamma gäller den senaste boken, "Försvunnen" 🧡 Sättet att portionera ut/berätta en spännande historia på är något utöver det vanliga när det kommer till denna författare. I varje bok bjuds det på tankeväckande överraskningar och efteråt sitter man med flera bubblande känslor och tankar. Och det är ju precis det man vill få ut av en bok 💛 Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 8 timmar och 56 minuter lång.

Den lilla flickan Layla försvinner spårlöst från ett köpcentrum i Kalifornien. Hennes mamma är en välkänd musiker och hennes pappa är en känd läkare. Försvinnandet raserar deras liv, speciellt faderns. Han lämnar fru och hem och lever som alkoholiserad hemlös. Men fem år efter försvinnande kommer nyheten - dottern har helt plötsligt dykt upp igen på exakt samma plats hon försvann ifrån. Layla lever och verkar inte skadad, men har slutat tala. Pappan reser ensam till Kalifornien för att hämta hem dottern till New York. Det blir en resa som kommer förändra allt. För trots att glädjen över återföreningen är stor finns många frågor. Var har Layla varit i alla dessa år? Med vem? Och framför allt: varför kom hon tillbaka?

Vill ni ha en riktig läsupplevelse så ska ni läsa eller lyssna på "Försvunnen" eller någon av de tidigare böckerna av den här författaren. Ni kan läsa om fler om dem här på bloggen om ni söker på författarens namn i sökrutan ovan. Själv har jag redan börjat längta efter nästa bok 🧡 

Nu önskar jag er en fin fredagskväll! 🍁🍂🍁🍂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar