Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 12 oktober 2022

"De brinnande flickorna" av C.J. Tudor (originaltitel: "The Burning Girls")

Efter att ha lyssnat på "Kritgubben" av C.J. Tudor så blev jag sugen på mer så nu när "De brinnande flickorna" kom nästan kastade jag mig över den - och jag blev inte besviken. Även den här boken har sina lite egna och intressanta karaktärer och intrigen är verkligen så där nervkittlande som man vill ha den 🤍 Som ni förstår så rekommenderar jag boken å det varmaste ♥️ Ljudboken är uppläst av Mimmi Kandler och den är 11 timmar och 34 minuter lång.

För 500 år sedan brändes åtta martyrer på bål.
För 30 år sedan försvann två tonåringar spårlöst.
För två månader sedan begick kyrkoherden självmord.
Ett mörkt förflutet dröjer sig kvar i Chapel Croft. Pastor Jack Brooks, ensamstående förälder till en femtonårig dotter, kommer till byn för att efterträda den döda kyrkoherden och i förhoppning om att kunna börja om på nytt. I stället upptäcker Jack att byn är full av konspirationer och hemligheter. Hon möts också av ett egendomligt välkomstpaket: en exorcismutrustning och en lapp med den varnande texten: Det finns inget gömt som inte skall komma i dagen och inget dolt som inte skall bli känt. Ju mer Jack och dottern Flo utforskar byn och lär känna de egendomliga invånarna, desto djupare dras de in i urgamla kontroverser, mysterier och misstankar. Och när Flo börjar se spöken i form av brinnande flickor blir det uppenbart att det finns vålnader här som inte får ro. Innan de vet ordet av så befinner de sig i fara, men samtidigt vill de också ta reda på vad som hänt i byn och vad eller vilka som ligger bakom all ondska. 

Den här författaren skriver finurliga och spännande böcker som håller läsaren på tårna och jag tycker absolut att ni ska läsa eller lyssna på "De brinnande flickorna" 🔥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar