Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 5 oktober 2022

"Underbarnet" av Johan Ripås

Det här gillade jag 💙 "Underbarnet" är den andra boken om polisen Nora Wagner. Jag lyssnade på första delen, "Sönderlandet", för drygt ett år sedan och tyckte att den var bra. Här i den andra delen blir det ännu bättre och mer spännande. Det båda böckerna har gemensamt är det höga tempot och det är ju något jag gillar 🤍 Den här boken är också den andra boken jag läser på kort tid som handlar om klimatförändringarna och det gör storyn väldigt intressant och aktuell. Ljudboken är uppläst av författaren själv och den är 7 timmar och 35 minuter lång.

En tryckande varm höstnatt hittas en flicka drivande ute till havs i en båt tillsammans med en blodig kniv och två massakrerade nallar. Misstankar väcks om att flickan kan ha tagit livet av sin egen mamma och bonuspappa. För Nora Wagner, som får i uppdrag att utreda fallet, är det tydligt att flickan bär på mörka hemligheter. Däremot tvivlar hon på att flickan är skyldig till två mord. Samtidigt kämpar en man för sitt liv i den iskalla vårvinden på klipporna vid Godahoppsudden i Sydafrika. Han vet att de som jagar honom inte skulle tveka att mörda. Han måste överleva och ta sig till andra sidan jorden för att återförenas med sitt barn. När polisen får information om ett omfattande attentat mot en klimatkonferens dras Nora in i en kamp mot klockan. Snart upptäcker hon att allt hänger ihop. Till slut vet hon inte om hon kan lita på någon, inte ens sin närmaste chef. Nora och flickan hamnar i en jakt på liv och död.

Jag tycker att Johan Ripås berättar väldigt bra och jag hoppas att det kommer en fortsättning på de här två böckerna 🖤 Man kan läsa "Underbarnet" utan att ha läst den första boken i serien men som vanligt tycker jag att man ska börja från början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar