Sök i den här bloggen

Translate

söndag 16 oktober 2022

"En hamn i stormen" av Birgitta Bergin

Det här kändes som en riktigt ruskig höstdeckare så jag var bara tvungen att lyssna på "En hamn i stormen". Det är den andra boken av Birgitta Bergin som jag lyssnar på (jag har tidigare lyssnat på "Älskade jävla jul") och jag tycker att de håller ungefär samma nivå. Båda böckerna är bra, men i den här boken hade jag önskat att författaren utnyttjat väderförhållandena och de halv- och helskumma karaktärerna mer för jag tycker inte att det blir så spännande som jag hade hoppats på. Men boken får godkänt och det är en perfekt bok för en blåsig höstdag 💨 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 8 timmar och 47 minuter lång.

Sju gäster anländer till Pater Noster-öarna en helg i oktober. På den lilla ön finns bara karga klippor, ett hotell samt fyren från 1800-talet och hav så långt ögat kan nå. Kenneth och Marina, som driver hotellet, känner direkt att dessa gäster inte är som deras vanliga besökare. Detta är inga sorglösa weekendgäster, utan människor som av olika skäl kommit för att börja om eller för att lösa sina problem. I takt med att nya förbindelser uppstår, gamla löses upp och orkanen slår till med full kraft finns det inte längre någon återvändo. När gästernas hemligheter och problem kommer upp till ytan blir den avkopplande helgen plötsligt en vistelse på liv och död... och kommer verkligen alla att komma tillbaka levande till fastlandet?

Som jag skrev ovan så är "En hamn i stormen" en riktigt passande höstbok att mysa upp i soffan med 💙 Själv gillar jag ju att matcha böcker med säsong för det kan ge den rätta inramningen till storyn och förstärka läsupplevelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar