Sök i den hÀr bloggen

Translate

lördag 1 oktober 2022

"Den sista migrationen" av Charlotte McConaghy (originaltitel: "Migrations")

Vilken underbar bok! đŸ€ En fin vĂ€n skickade "Den sista migrationen" till mig och skrev bl.a. att det ibland Ă€r bra att göra nĂ„got annorlunda och sĂ„ rĂ€tt hon har 💙 Den hĂ€r boken av Charlotte McConaghy Ă€r ingen deckare utan det Ă€r en vacker, rörande, sorglig och intressant bok som verkligen griper tag i lĂ€saren och fĂ„r en att tĂ€nka. Det finns en lite gnutta av spĂ€nningstrĂ„d i storyn och det Ă€r det dĂ€r lilla extra som gör att boken fĂ„r toppbetyg av mig. 

Franny Stone Ă€r en vandrare som hela tiden vill röra pĂ„ sig. Hennes stora driv Ă€r kĂ€rleken till fĂ„glar. Men nĂ€r klimatförĂ€ndringarna medför att alla vilda djur börjar dö ut i fruktansvĂ€rd hastighet börjar Ă€ven hennes Ă€lskade fĂ„glar att försvinna. PĂ„ Grönland hittar hon den sista flocken silvertĂ€rnor, som migrerar lĂ€ngre Ă€n nĂ„got annat djur, och hon bestĂ€mmer sig för att följa dem till deras slutmĂ„l pĂ„ Antarktis. Hon lyckas komma ombord pĂ„ Saghani som Ă€r en av vĂ€rldens sista fiskebĂ„tar. Tillsammans med besĂ€ttningen ger hon sig ut pĂ„ en farofylld fĂ€rd över havet. Men Franny bĂ€r ocksĂ„ pĂ„ hemligheter och ett mörkt förflutet. Ett förflutet kantat av förluster fram till den fruktansvĂ€rda incident som tvingade henne till denna sista migration. Medan Saghani följer silvertĂ€rnorna i skyn sipprar Frannys hemligheter sakta fram och hon inser att det hon har försökt fly ifrĂ„n under hela sitt liv slutligen har hunnit ikapp henne. 

Med hela mitt hjĂ€rta rekommenderar jag er att lĂ€sa "Den sista migrationen" đŸ•ŠđŸ€ Jag Ă€r sjĂ€lv sĂ€ker pĂ„ att jag vill lĂ€sa mer av den hĂ€r författaren för jag gillar verkligen hennes sĂ€tt att berĂ€tta. 

"Den sista migrationen" finns ocksĂ„ som ljudbok. Den Ă€r upplĂ€st av Gunilla Leining och den Ă€r 8 timmar och 29 minuter lĂ„ng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar