Sök i den här bloggen

Translate

lördag 7 mars 2015

"Spionen som kom in från kylan" av John Le Carré (originaltitel: "The spy who came in from the cold")

Nu har jag läst ännu en av Albert Bonniers Klassiker nyutgivna deckarklassiker, "Spionen som kom in från kylan". Det är första gången jag läser något av John Le Carré och jag måste säga att det är en väldigt lättläst bok. Den är inte jättespännande men lite intressant och den har definitivt ett ganska överraskande slut.

Alec Leamas har varit med länge och inser att slutet är nära. Det brittiska spionnätet i Tyskland är söndertrasat och han återvänder till London. Där vill man dock inte släppa in honom i värmen utan de vill att han ska hjälpa till med att hämnas på den man som orsakat de stora förlusterna. De vill helt enkelt att han ska återvända till Berlin. Det är ett riskfyllt uppdrag och det är alla inblandade medvetna om. Ska operationen lyckas eller kommer den att genomskådas?

Jag tycker att "Spionen som kom in från kylan" är en underhållande bok och överraskande slut ger alltid en liten piff åt en historia. Gillar man spionromaner så ska man definitivt läsa den här boken, om man nu inte redan gjort det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar