Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 25 oktober 2016

"Djävulsdoften" av Mons Kallentoft

Mons Kallentoft har nu inlett den nya serien baserad på de fem sinnena! Detta med boken "Djävulsdoften" som är den tionde boken i serien om polisen Malin Fors. Denna gång bekämpar hon dock inte kriminaliteten i Linköping utan i Bangkok, där hon fått jobb som sambandsofficer vid den svenska ambassaden. Som vanligt, när det gäller Kallentoft, är det lättläst med korta kapitel och jag tycker att boken är spännande och välberättad.

Malin Fors har mer eller mindre tvingats att acceptera ett erbjudande om att jobba som sambandsofficer vid den svenska ambassaden i Bangkok. När hon inte själv klarade av att bekämpa alkoholismen och inte heller rehab hjälpte var valet det eller att förlora sitt jobb helt. Hon har befunnit sig i Thailand i några månader då en svensk kvinna hittas brutalt mördad. Hon är kontakten mellan den thailändska polisen och de svenska myndigheterna. Hon bistår utredningen med det hon kan. Men hon befinner sig också djupt nere i sina egna bekymmer och alkoholen flödar. Hon kan helt enkelt inte stå emot. Och så när mordutredningen tar en vändning som för Malins del blir personlig sjunker hon djupare och djupare...

"Djävulsdoften" håller samma stil som de tidigare böckerna om Malin Fors och gillar man serien om henne så är detta ett måste. Jag ser fram emot fortsättningen på serien!

Läs om (nästan alla av) de tidigare böckerna om Malin Fors genom att klicka på titlarna nedan:

"Midvinterblod" (läst innan jag startade bloggen)
"Sommardöden" (läst innan jag startade bloggen)
"Höstoffer"
"Vårlik"
"Den femte årstiden"
"Vattenänglar"
"Vindsjälar"
"Jordstorm"
"Eldjägarna"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar