Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 12 oktober 2016

"Kan man dö två gånger?" av Leif GW Persson

"Kan man dö två gånger?" är Leif GW Perssons senaste bok och den håller definitivt samma stil som de tidigare. Man får dra på smilbanden samtidigt som ett brott ska redas ut. Återigen får man träffa kommissarie Evert Bäckström som man trots hans personlighet inte kan annat än gilla. Boken har korta kapitel vilket tillsammans med storyn gör den väldigt lättläst.

Kommissarie Evert Bäckströms 10-årige granne Edvin gör ett makabert fynd då han är på läger med sjöscouterna. På en ö i Mälaren hittar Edvin en dödskalle. Han inser snabbt att det är ett äkta kranium och stoppar skallen i en påse och rymmer hem för att visa den för Bäckström. Bäckström inser också allvaret i situationen och ringer efter kollegan Annika Carlsson som är den som får starta upp utredningen. Man kan ganska omgående klargöra att det handlar om mord men det stora problemet är att offret redan verkar vara död. DNA-fynden pekar på att den döda är en thailändsk kvinna som dog i tsunamin i december 2004.

Om man tycker om Leif GW Persson och hans ironiska humor gillar man hans böcker. Jag har inte läst allt han skrivit men de böckerna jag har läst har jag tyckt om (läs om tre av dem genom att klicka på titlarna nedan). "Kan man dö två gånger?" är inget undantag så jag tycker att den är klart läsvärd.

"Den döende detektiven"
"Den sanna historien om Pinocchios näsa" 
"Bombmakaren och hans kvinna"

2 kommentarer:

  1. Boken ligger på min attlyssnapålista. Recensionen bådar gott :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som vanligt ska det bli spännande att hör vad du tycker om den :)

      Radera