Sök i den här bloggen

Translate

söndag 11 december 2016

"Arton grader minus" av Stefan Ahnhem

Jag vill börja med att tacka Bonnierförlagen för den här boken! Den var precis lika bra och spännande som de två första böckerna skrivna av Stefan Ahnhem. Det här är en sådan bok som man emellanåt måste lägga ifrån sig  och andas lite för att det kryper i skinnet på en. Spänningen suger tag i en och intrigen biter sig obehagligt fast i läsaren. "Arton grader minus" är den tredje delen i en serie och alla tre böckerna är mycket välskrivna och bra berättade så att spänningen håller i sig även efter att böckerna är slut.

Efter en våldsam biljakt kör en bil över kajkanten i Helsingborgs hamn. När man obducerar mannen i förarsätet visar det sig att han varit död i två månader. Under de månaderna verkar han ha varit nedfryst. Men hur kan en redan död man köra en bil över en kajkant? Det fanns inga spår efter någon mer i bilen och polisen som jagade bilen såg heller ingen annan än föraren i bilen. Fabian Risk blir delaktig i utredningen kring mannens död och tillsammans med sina kollegor gör han upptäckter som tyder på identitetsstöld och att det finns fler offer som utsatts för liknande brott. Ska de kunna stoppa förövaren innan han ger sig på nästa person? I Danmark har Dunja Hougaard tvingats återgå till uniformerad tjänst efter att hennes förre chef bestämt sig för att göra allt han kan för att förstöra hennes karriärmöjligheter inom polisen. Efter ett ingripande som går helt fel hittar hon samband mellan brutala misshandelsfall som till sist resulterat i mord. Ska hon kunna hitta och stoppa de som så brutalt letar upp, misshandlar och nu mördar hemlösa innan de ger sig på nästa försvarslösa offer?

"Arton grader minus" är ett måste för deckarälskaren men jag tycker att man ska läsa de två första delarna först om man inte redan gjort det. Läs om dem genom att klicka på titlarna nedan. Den här boken bör hamna under julgranen om ni planerar att ge bort lite spänning i jul!

"Offer utan ansikte"
"Den nionde graven"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar