Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 24 juli 2018

"Sweet Lolita" av Kicki Sehlstedt

Just nu skrivs det många böcker på detta tema och det är bra, för det här är ett viktigt ämne som det måste pratas om så att allt kan få ett stopp. "Sweet Lolita"  är första delen i en tänkt serie med journalisten Aida Svantesson och kriminologiprofessorn Kajan Berglund i centrum och den skildrar livet bakom stängda tonårsdörrar och visar hur jakten på bekräftelse lätt utnyttjas av mörka krafter. Jag tycker som sagt att boken är viktig, men den är också välberättad och spännande. Utöver det är karaktärerna intressanta och jag vill gärna läsa mer om dem.

Det är en varm försommar i Stockholm och trettonåriga Matilda Karlsson har kommit fram till att det är enkelt att tjäna snabba pengar utan att lämna sitt rum. Hon behöver bara ta på sig sina Sweet Lolita-kläder och framför webbkameran göra det hon blir ombedd att göra. En kvinna hittas död efter en bröllopsfest i Stockholms skärgård. Offret visar sig vara syster till journalisten och före detta utrikeskorrespondenten Aida Svantesson. Aida som har dåligt samvete för att under unga år lämnat sin syster i sticket vill ta reda på vad som har hänt och under efterforskningarna kommer hon i kontakt med kriminologiprofessorn Kajan Berglund. Kajan kände också Aidas syster och de hjälps åt med att försöka få fram sanningen.

"Sweet Lolita" rekommenderar jag alla att läsa och att göra det så snart som möjligt. Vill man hellre lyssna på den så finns den också som ljudbok. Den är uppläst av Julia Dufvenius och den är 10 timmar och 5 minuter lång. Själv ser jag fram emot att få läsa mer av Kicki Sehlstedt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar