Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 12 december 2019

"Lika i döden" av Anna Roos

Nu har jag läst en riktigt vintrig bok i alla fall! ❄️ Handlingen i "Lika i döden" börjar på nyårsafton och sedan får man följa Vera Janssons efterforskningar i vad som orsakade hennes barndomsväns död. Anna Roos har skrivit en hyggligt intressant bok som gräver i karaktärernas barndom men som aldrig blir riktigt spännande. Däremot bjuder den på ordentligt med vinterkänsla och jag tycker att karaktärerna är det bästa med boken. Jag har inte läst några andra böcker av denna författare men det är inte omöjligt att jag kommer att göra det framöver.

När Vera var tonåring anklagade hon en av en av Trosas främsta entreprenörer för oönskade närmanden och det gjorde henne oönskad på hemorten. Därför flyttade hon som vuxen till Stockholm. Nu har en av hennes barndomsvänner hittats död. Han blev funnen naken och ihjälfrusen på stadens torg. Hon känner att hon vill ta reda på om hans död verkligen var en olycka som polisen påstår så när hennes chef erbjuder henne att göra en revision på ett av Trosas företag nappar hon på det och beger sig till sin barndomsstad. Hon är fortfarande inte välkommen av alla men hon är fast besluten på att ta reda på vad som hände på nyårsafton...

Vill ni ha vintermyskänsla så är "Lika i döden" ett bra bokval, men är ni ute efter nervkittlande spänning bör ni välja en annan bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar