Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 10 december 2013

"Akademimorden" av Martin Olczak

Den här boken gillade jag trots att storyn är ganska orealistisk och långsökt! Det som gör att jag trots allt gillar "Akademimorden" är att den är underhållande. Martin Olczak har i sin debutroman för vuxna lyckats blanda gamla litterära mysterier med en nutida mördarjakt och det hela resulterar i en intressant och medryckande bok. Om än med en viss osannolikhet för att detta skulle kunna hända i verkligheten.

Den Svenska Akademins ständige sekreterare skjuts ihjäl den 14 maj 2012. Det polisen först tror är ett rån som gått fel visar sig vara ett mord och mordvapnet är en gammal svartkrutsrevolver. När sedan fler ur akademin mördas inser man att det är en seriemördare man jagar. Claudia Rodriguez vid riksmordkommissionen är först med i utredningen men blir snart bortkopplad från fallet. Hon kan dock inte släppa det utan vänder sig till en gammal pojkvän, antikvariatsägaren Leo Dorfman, för att få hjälp med att hitta den person som pressen döpt till Akademimördaren. Tillsammans börjar de leta både efter motiv och mördare.

"Akademimorden" är en spännande, underhållande och välberättad bok. För mig var det en riktig bladvändare och jag rekommenderar den varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar