Sök i den här bloggen

Translate

måndag 23 december 2013

"Två gånger är en vana" av Denise Rudberg

Nu har jag läst min första elegant crime-deckare! Det är så Denise Rudberg har valt att kalla sin nya genre. "Två gånger är en vana" är den andra boken i serien om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff. Boken utspelar i sig i Stockholms överklassmiljöer och jag tycker att den var bra, även om den började lite segt och det tog ett tag innan något egentligen hände.

Under mellandagarna misshandlas en av delägarna på investmentbolaget The Chinese Wall. Misshandeln är så grov att det är ett under att mannen inte avlidit. Torsten Ehn, Marianne Jidhoff och Augustin Madrid, som utgör en speciell spaningsenhet, tilldelas fallet. The Chinese Wall har mäktiga kunder och utredningen uppmanas att skötas med silkesvantar. Men under ytan finner de snart att allt inte är så perfekt och fint som det verkar vara och att det kommer att krävas en del tuffa tag för att finna sanningen...

Med "Två gånger är en vana" vill jag önska God Jul!! 
Jag tycker att boken är läsvärd och det ger lite extra krydda att läsa den nu under jul och nyår eftersom den utspelar sig då. Jag tänker absolut att läsa fler böcker i den här serien.

1 kommentar: