Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 25 december 2014

"Poirots jul" av Agatha Christie (originaltitel: "Hercule Poirot's Christmas")

Det här tidsinställda inlägget passar mycket bra på juldagen. Jag gav mig på en gammal klassiker i nyöversättning och är så glad att jag gjorde det. Agatha Christie är verkligen ett säkert val av författare. Jag har inte läst "Poirots jul" förut vad jag kan minnas men jag har sett den på TV. Att läsa boken ger dock mycket mer och hennes sätt att berätta är alldeles lysande.

Den åldrande miljonären Simeon Lee har bestämt sig för att samla sin splittrade familj under julen. Av olika anledningar har två av hans söner varken träffat eller pratat med honom på flera år. Den tredje sonen Alfred och hans fru bor under samma tak som mr Lee och Alfred har också tagit över och sköter firman. Simeon som roas av konflikterna i familjen trakasserar dem från sin rullstol och har utan att nämna det för dem bjudit in ytterligare gäster att bo hos dem över julen. Efter att Simeon låtit hans gäster höra honom prata i telefon med sin advokat om att ändra sitt testamentet mördas han brutalt. Poirot som är på besök i trakterna kallas in för att hjälpa till att lösa fallet.

Läs "Poirots jul" och njut av en välskriven mordgåta! Det är 125-årsjubileum för Agatha Christie och fler titlar har getts ut i nyöversättning. Jag kommer definitivt att läsa fler av dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar