Sök i den här bloggen

Translate

söndag 4 juni 2017

"I djupt vatten" av Paula Hawkins (originaltitel: "Into the Water")

"I djupt vatten" är skriven av Paula Hawkins, som också har skrivit "Kvinnan på tåget". Jag gillade den och därför såg jag fram emot att läsa denna bok. Det tog ett tag innan jag fick någon känsla för storyn, vilket kan bero på att den berättas av så många olika karaktärer. Det finns egentligen ingen huvudperson i boken utan handlingen berättas av nästan alla som förekommer i den, vilket är ett annorlunda sätt att berätta på. Från och till tyckte jag att den tappade lite tempo, men efter att ha läst ut boken så kom känslan och sammanhanget i alla delarna och det gör att slutbetyget för "I djupt vatten" blir väl godkänd!

I den lilla byn Beckford i norra England rinner en flod där många kvinnor dött sedan lång tid tillbaka. Under en och samma sommar dör först en tonåring i floden och senare hittas också en mamma död i den. Är detta tillfälligheter eller hör dödsfallen ihop? Den döda mamman är Jules Abotts syster och hon tvingas nu tillbaka till en by hon inte gillar för att ta hand om systerns tonårsdotter. Hon får veta att det är systerdotterns bästa kompis som tidigare samma år drunknade i floden. Kriminalinspektör Erin Morgan är ny i byn och hon möts av många bybor som hon inte får grepp om. Flera verkar acceptera att kvinnor tar sina liv i floden medan andra misstänker att det inte alls rör sig om självmord...

Det här här ingen actionfylld berättelse utan spänningen är mer psykologisk. Vill man ha en fartfylld bok så kanske man ska välja något annat, men gillar man psykologiska deckare som man får klura lite med så är detta ett bra val.

"I djupt vatten" finns också som ljudbok. Den är 11 timmar och 12 minuter lång och uppläst av Gunilla Leining.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar