Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 19 januari 2021

"Löparen" av Johan Kant och Anders Gustafson

Nu är den senaste delen av Singöserien här och det kändes som ett utmärkt val av bok just nu. Jag gillar karaktärerna och det var en riktigt spännande story den här gången så jag hade svårt att ta pauser i lyssnandet. "Löparen" är den sjätte delen och jag har läst eller lyssnat på fyra av dem. Jag tycker absolut att det är böcker som är värda att läsas och jag hoppas på en fortsättning. 

Under en promenad djupt inne i skogen på Singö hittar kriminalinspektör Solbritt Andersson och hennes vän och chef Lena en löparsko. Solbritt har en längre tid funderat på vad som hände den kvinna som tidigare bodde i deras hus. Tjejen var löpare och hon försvann spårlöst för några år sedan. Nu bestämmer sig Solbritt för att lägga tid på att försöka ta reda på vad som hände och om den upphittade skon kan tillhöra den försvunna kvinnan. Spåren leder till det slutna boendet Gullvivan där ungdomar som hamnat utanför samhället tvångsvårdas. Men också mot den försvunna kvinnans föräldrar. Solbritt känner direkt att det är något som inte stämmer med dem. Mycket av arbetet får Solbritt göra själv eftersom Lena menar att teamet inte har tid med att rota i gamla kalla fall.

"Löparen" är som sagt en väldigt spännande bok som jag varmt rekommenderar 🧡 Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 12 timmar och 18 minuter lång. Ni kan läsa om de andra böckerna jag läst i den här serien genom att söka på Johan Kant och Anders Gustafson i sökrutan ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar