Sök i den här bloggen

Translate

lördag 30 januari 2021

"Fadern" av Lotta Lundh

Jag fick smak för Lotta Lundhs böcker då jag lyssnade på hennes julkalender - "Inkräktaren" 🤍 Nu har hennes senaste bok "Fadern" kommit och det blev mitt senaste val av bok. Det är en helt okej deckare men kanske inget som sticker ut på något speciellt sätt. Intrigen är spännande och välberättad och mitt betyg blir i mittenregionen. Ljudboken är uppläst av Reine Brynolfsson och den är dryga 10 timmar lång. 

Efter en fest på Selma spa skjuts kommunalrådet i Sunne till döds utanför sitt hem. Hustrun är den som hittar honom. Både hon och dottern, som pluggar på annan ort i Sverige, chockas av mordet. Dottern kommer hem till Sunne men bryter ihop och hamnar på sjukhus. Kriminalkommissarie Erik Ljung tilldelas utredningen men han och hans kollegor har inte så mycket att gå på. Till att börja med verkar inte kommunalrådet haft så många fiender men är det så också då man skrapar på ytan? Kan beslutet om att lägga ner byskolor ligga bakom mordet eller är det mer personligt än så?

"Fadern" är den fjärde delen i serien om Erik Ljung. Jag har inte läst dem alla men ni kan läsa om ett par av dem genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan. Det går jättebra att läsa den här boken och hänga med i handlingen utan att ha läst de tidigare delarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar