Sök i den här bloggen

Translate

fredag 13 december 2013

"Vintervålnader" av Kate Mosse (originaltitel: "The Winter Ghosts")

En spökhistoria kan vara lite mysigt så här kring jul men tyvärr så var inte denna så fängslande. Jag har tidigare läst "Kryptan" av Kate Mosse så jag hade ganska stora förhoppningar på den här boken, men den började ganska segt och det var bara ett kort stycke som faktiskt var lite spännande.

Freddie plågas av att hans bror antogs ha stupat under första världskriget. 10 år efter kriget befinner han sig i Frankrike. Han hamnar mitt i en snöstorm som gör att han kommer till den lite speciella och ensliga byn Nulle. Samma kväll som han kommer dit blir han inbjuden på en årlig fest där han träffar den vackra Fabrissa. De dras till varandra och han berättar sin livs historia för henne. Men så får festen ett abrupt och våldsamt slut och när han dagen efter frågar folk vem Fabrissa är så är det ingen som känner till henne och det är heller ingen som har sett dem på festen. Men eftersom Freddie kvällen innan lovade att han skulle hitta henne så beslutar hans sig för att göra det...

Det blir som sagt inget toppbetyg för "Vintervålnader", men vill man läsa en kort och ganska lättläst spökhistoria så kan man ändå ge den ett försök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar