Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 16 april 2014

"Tills sanningen segrar" av Robert Goddard (originaltitel: "Fault Line")

Det här är en av böckerna som jag köpte på årets bokrea. Jag har inte tidigare läst något av Robert Goddard så det var en chansning. "Tills sanningen segrar" får med nöd och näppe godkänt av mig, men inte mer. Jag tyckte att den emellanåt blev lite långrandig men eftersom det vägs upp av en hyfsat intressant och spännande story så ger jag den ett okej.

Jonathan Kellaway har bestämt sig för att gå i pension. Men innan han gör det så anlitas han för ett sista uppdrag av Greville Lashley, grundaren till det företag som han arbetat för i hela sitt liv.  Lashley vill att Jonathan ska hjälpa till att hitta försvunna arkivhandlingar så att boken om företagets historia kan skrivas klart. Det har nämligen visat sig att flera års företagshandlingar försvunnit från arkivet. Detta gör att bokprojektet stannat av. Sökandet efter handlingarna leder bakåt i tiden och många hemligheter kommer att komma upp till ytan. Även hemligheter som Jonathan själv varit med om att gömma undan...

Jag tror inte att jag kommer att satsa på fler böcker av denna författare, i alla fall inte på ett tag. Nu ser jag i stället fram emot att läsa några av vårens nyheter som jag nyligen beställde. Men innan de kommer så får det bli en reabok till!

2 kommentarer:

  1. Tycker faktiskt att boken är riktigt bra, vill gärna läsa fler böcker av Goddard och har nu börjat på " Upp i rök" som min man just läst ut. Han var mycket nöjd med den boken, och jag tycker att den känns lockande från första sidorna. kanske inget för den som vill ha tuffa ,råbarkade hjältar och många mord, men spänning och drama i vardagslivet tycker jag lockar mig mer, och det tycker jag verkar stämma på Goddards böcker!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte som sagt att storyn var bra men att det blev lite långrandigt emellanåt. Men nu är det ju ett år sedan jag läste den så jag minns inte längre exakt vad det var som störde mig mest. Det fina är ju att en annan bok av samma författare kan ge en en annan känsla så det är inte alls omöjligt att jag någon gång testar en bok till av Goddard..

      Radera