Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 13 augusti 2014

"Sorry" av Zoran Drvenkar (originaltitel: "Sorry")

"Sorry" är en intressant läsupplevelse! Historien berättas med flera berättarröster och från alla möjliga vinklar. Det är en otäck och skrämmande story som gör att det kryper i dig som läser och man växlar mellan att känna illamående, ilska, sympati och spänning. Zoran Drvenkar har enligt mig skrivit en mycket bra bok som kryper under skinnet på läsaren. Dock rekommenderar jag att man inte är speciellt känslig och att man har en stark mage om man ger sig på att läsa den.

Kris, Tamara, Frauke och Wolf är fyra vänner som inte riktigt hittat sin plats i vuxenvärlden. Kris får en idé om att starta ett företag där de åtar sig att be om förlåtelse å andras vägnar. Det hela börjar bra och de tjänar mer pengar än de kunnat drömma om. Men så åtar de sig fel klient. När Wolf kommer till den adress klienten givit dem hittar han en kvinna uppspikad på en vägg och där börjar de fyra vännernas värsta mardröm...

Som sagt; jag gillar Sorry och rekommenderar den om man vill läsa något som är annorlunda jämfört med vanliga deckare/spänningsromaner. Men jag vidhåller varningen jag skrev ovan för det är inget trevligt ämne som boken handlar om.

2 kommentarer:

  1. Den lät spännande så den ska jag läsa!

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag! Och det vore kul att höra vad du tycker om den sedan!

    SvaraRadera