Sök i den här bloggen

Translate

söndag 23 november 2014

"Handlaren från Omsk" av Camilla Grebe och Paul Leander-Engström

Det här är verkligen mycket bra! Precis som jag var av den första delen i thrillerserien Moskva noir så är jag väldigt imponerad av den här boken. Första delen, "Dirigenten från Sankt Petersburg", var en av de bästa böckerna jag läste under förra året och nu kan jag säga att "Handlaren från Omsk" kommer tillhöra de bästa böckerna jag läst under detta år. Storyn känns aktuell och den är bra uppbyggd. Det är spännande precis hela tiden.

En augustinatt hittas den svenske ambassadörssonen Oscar Rieder död inne på den svenska ambassaden i Moskva. Bredvid honom ligger en naken ung prostituerad kvinna som otroligt nog är vid liv. Överåklagare Sergej Skurov tilldelas fallet och tillsammans med den unge polisinspektören Anton Levin försöker han att ta reda på vad som hänt på det svenska territoriet. Oscar Rieder arbetade vid sin död på det ryska bolaget Maratech och eftersom Skurov vet att hans svenske vän Tom Blixen skulle vilja börja jobba igen så tipsar han honom om att söka det nu vakanta jobbet. Tom får tjänsten och ungefär samtidigt som han själv inser att det pågår illegal vapenhandel inom företaget börjar också poliserna att nysta upp sanningen. Kan det ha varit så att också Oscar hade insett vad som pågick och kan i så fall hans död ha med det att göra? Med sitt och familjens liv som insats försöker Tom, tillsammans med poliserna, ta reda på företagets hemligheter.

Har ni inte läst förra boken så börja med den. Sedan är det bara att direkt fortsätta med "Handlaren från Omsk". Jag tror inte att ni kommer att bli besvikna för Camilla Grebe och Paul Leander-Engström har skrivit två mycket bra böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar