Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 2 december 2015

"När klockan slår fem" av Denise Rudberg

Senaste boken i elegant crime-serien av Denise Rudberg heter "När klockan slår fem" och jag har precis läst ut den. Detta är femte delen och den håller samma stil och klass som de tidigare böckerna. De är lättlästa, välberättade och spännande.

En serievåldtäktsman härjar i de finaste kvarteren på Östermalm. Mannen tar sig in i kvinnornas bostäder och är mycket våldsam. Tillvägagångssättet påminner om våldtäkter som skedde sommaren 1994 i Lund. Även då överfölls kvinnor i sina hem och den gången greps aldrig den skyldige. Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid får hand om fallet efter att ett av offren hittas död efter att ha blivit överfallen. Kan det vara så att det är samma gärningsman som i Lund 1994? När de tittar närmare på den utredningen finner de mängder med brister.  De måste börja med att få ordning på den utredningen för att kunna se om det finns ett samband med det som händer nu.

"När klockan slår fem" ska man absolut läsa om man gillar den här serien och den här stilen av deckare. Jag tycker att de har en viss charm samtidigt som de är hyggligt spännande.

De tidigare böckerna i serien kan ni läsa om nedan genom att klicka på titlarna:
"Ett litet snedsprång"
"Två gånger är en vana"
"Bara tre kan leka så"
"Mellan fyra ögon"

och här kan ni se en intervju med författarinnan då hon berättar om "När klockan slår fem".

1 kommentar: