Sök i den här bloggen

Translate

måndag 21 mars 2016

"Fadersmord" av Carina Bergfeldt

Måste säga att jag tycker att jag gjort ännu ett reafynd! I helgen läste jag  "Fadersmord" av Carina Bergfeldt och tycker att det är en helt okej bok. Precis som förra boken jag läste så är detta en debut och precis som förra så håller den riktigt bra klass för att vara just en debut! Historien är välskriven och lättläst med korta kapitel som hjälper till att hålla spänningen vid liv.

En kvinna i Skövde planerar att mörda sin pappa. Han har gjort hennes liv till ett helvete och nu har hon bestämt sig för att han ska få betala för det han gjort. Samtidigt som det mordet planeras hittas en kvinna fastfrusen i Simsjön. Kvinnan har varit försvunnen i flera månader och först tror man att det kan röra sig om ett självmord. Men relativt snabbt konstateras det att hon var död innan hon hamnade i sjön och att det därför rör sig om mord. De två journalisterna Julia Almliden och Ing-Marie Andersson är lika angelägna som polisen Anna Eiler om att lösa mordgåtan. Relationer sätts på prov och hemligheter hotas att avslöjas...

Jag köpte två böcker av Bergfeldt nu på rean så jag kommer inom en ganska snar framtid att läsa ännu en bok av henne. Jag hoppas att den är minst lika bra som "Fadersmord".

2 kommentarer:

 1. Tyckte också att det var en bra debut! Sen alltid intressant att läsa böcker som rör sig i "bôgda" :-)
  Har andra av henne också på attläsalistan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det kul att läsa böcker som har en anknytning till hemorten :)

   Radera