Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 4 augusti 2016

"En bror för en syster" av Lena Matthijs

Jag har blivit alldeles fast i Lena Matthijs serie om kommissarie Hasse Nelander-Wein och hans kollegor så den senast lyssnade boken blev "En bror för en syster" som är den fjärde och senaste delen i serien. Precis som de tidigare så tycker jag att den är väldigt bra och mycket spännande. Uppläsare av ljudboken är Torsten Wahlund och han passar utmärkt för uppgiften. Den är 10 timmar och 14 minuter lång.

I en  biljakt en kall marsnatt prejas en röd sportbil av vägen av en polisbil. I båda bilarna finns varsitt brödrapar. I polisbilen sitter Johan och Samuel Kangas och i sportbilen finns Valon och Jashar Bericha. Den våldsamma kollisionen dödar Valon och där på platsen lovar Jashar att hämnas. Johan Kangas som körde polisbilen omplaceras dagen därpå till inre tjänst på ledningscentralen i avvaktan på utredning. Han är allt annat än nöjd med det. Någon vecka senare då Johan arbetar på ledningscentralen inkommer ett samtal om en stulen bil. Det blir han som skickar ut Samuel och dennes kollega för att undersöka bilen. Då Samuel försöker öppna en av dörrarna briserar en kraftig sprängladdning och han skadas mycket svårt. Kommissarie Hasse Nelander-Wein och hans kollegor kopplas nu in på fallet och medan de utreder bombdådet och jagar Jashar får Johan och hans familj personbeskydd då hotbilden mot honom anses som mycket stor. Men är det verkligen så enkelt att det är Jashar som tagit ut sin hämnd? Spåren leder bakåt i tiden till brödernas ungdomstid...

"En bror för en syster" är väldigt bra berättad och jag tycker att spänningen håller genom hela boken. Jag rekommenderar den absolut och den passar utmärkt som ljudbok om man tycker om att lyssna i stället för att läsa! Själv hoppas jag på att det snart kommer en femte del :)

De tidigare delarna i serien kan ni läsa om nedan genom att klicka på titlarna:
"Killing your darlings"
"Under fjärilens vingar"
"Lejonet från Zagros"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar