Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 6 december 2016

"Dödsmärkt" av Peter James (originaltitel: "You are Dead")

Nu har jag äntligen hunnit läsa den elfte delen i Peter James serie om kriminalintendent Roy Grace! De här böckerna är bland det bästa i den här genren för tillfället och trots att serien nu är uppe i så pass många böcker så har jag inte tröttnat alls på dem. "Dödsmärkt" är spännande och välskriven och trots att jag ganska tidigt misstänkte vem mördaren var så förstörde det inte alls läsupplevelsen för mig. Som vanligt när det gäller den här serien så har boken korta kapitel och det gör den lättläst.

En ung kvinna försvinner från parkeringsgaraget under det hus där hon bor tillsammans med sin pojkvän. På väg ner i garaget blev hon rädd och ringde pojkvännen och det sista han hörde innan samtalet bröts var ett fruktansvärt skrik. I en annan del av Brighton gör några byggarbetare en makaber upptäckt. De finner kvarlevorna efter en kvinna som kommer visa sig ha varit försvunnen i 30 år. Roy Grace ser först inget samband mellan de båda fallen men vartefter att fler detaljer kommer fram början han misstänka att han för första gången jagar en seriemördare...

Jag har läst alla böckerna i den här serien och är väldigt förtjust i dem! (Ni kan läsa om de tio första böckerna genom att klicka på titlarna nedan)
Är man deckarfantast så tycker jag att den här serien är ett måste! Och för egen del, nu när "Dödsmärkt" är utläst, får jag snällt börja vänta på att nästa bok av Peter James ska översättas till svenska. För att det kommer en fortsättning kan man läsa på hans hemsida.

"Levande begravd"
"Ett snyggt lik"
"Långt ifrån död"
"Död mans fotspår"
"Den enes död"
"Död som du"
"Död mans grepp"
"Till döds"
"Döden kan vänta"
"Tills döden för oss samman" 

2 kommentarer:

  1. Japp! Kan bara hålla med dig! Riktigt bra och välskriven serie! :-)

    SvaraRadera
  2. Håller med er Båda, mkt bra böcker !

    SvaraRadera