Sök i den här bloggen

Translate

måndag 26 december 2016

"Strip Jack" av Ian Rankin (originaltitel: "Strip Jack")

Ian Rankin är verkligen en av mina absoluta favoritförfattare och det här är ett tidsinställt inlägg eftersom jag läste boken innan jul. Återigen vill jag uttrycka min glädje över att hans första böcker i serien om John Rebus äntligen ges ut på svenska. "Strip Jack" är den fjärde boken i serien och den är jättebra. Dessutom tycker jag att de här första böckerna är väldigt fint illustrerade på omslagen.

En ansedd ledamot av det skotska parlamentet, Gregor Jack, tas på bar gärning i en razzia på en bordell i Edinburgh. För John Rebus är det något som direkt känns fel med situationen och han misstänker starkt att någon sett till att Jack skulle vara där just den kvällen. Misstankarna stärks av att Jacks fru verkar ha försvunnit och sakta börjar parlamentsledamotens korthus att rasa. En värld av orgier, fester och mer eller mindre falska vänskaper sipprar fram...

Jag är som sagt omåttligt förtjust i Ian Rankins böcker och därför passar det så bra att önska er god fortsättning med "Strip Jack" och jag kan inte annat än att rekommendera hela serien varmt! Läs om fler av böckerna genom att klicka på titlarna nedan:

"Knutar och kors"
"Katt och råtta"
"Näbbar och klor"
"Öppet hus"
"Misstro"
"En omöjlig död"
"En annan mans grav"
"Helgon eller syndare"

2 kommentarer:

  1. Tack för tipsen i år ! Gott nytt år !

    SvaraRadera
    Svar
    1. God fortsättning och tack för att du läser min blogg!! :)

      Radera