Sök i den här bloggen

Translate

söndag 5 februari 2017

"Den sovande spionen" av Camilla Grebe och Paul Leander-Engström

Nu har jag äntligen hunnit läsa lite igen! Den här gången valde jag "Den sovande spionen" ur den stora högen med böcker som ligger och väntar på att bli lästa... Så mycket bra böcker och alldeles för lite lästid - det är en dålig kombination! Jag gillar den här serien av Camilla Grebe och Paul Leander-Engström och jag blev inte besviken på den här boken som är den tredje delen i serien. Det är intressant och spännande och böckerna är lättlästa eftersom de är välberättade och kapitlen är korta.

Tom Blixen är tillbaka i Sverige efter många år i Ryssland. Han arbetar på kraftbolaget Swekraft och har blivit god vän med sin chef Knut. Tillvaron vänds dock upp och ner inom loppet av någon vecka då hans sambo Rebecka meddelar att hon vill lämna honom efter 10 år tillsammans samtidigt som Knut insjuknar snabbt efter att han haft ett möte med en högt uppsatt rysk tjänsteman. Snart visar det sig att det rör sig om poloniumförgiftning och både Toms och Säpos misstankar riktas mot Ryssland. Är det de som ligger bakom mordet eller kan det finnas andra orsaker att lönnmörda Swekrafts VD? Och är mördaren klar eller är fler liv i fara och kan det finnas någon hotbild mot någon av Swekrafts anläggningar?

Jag tycker absolut att man ska läsa "Den sovande spionen" och de två tidigare böckerna i serien. Det är fartfyllt och spännande och man vill bara läsa mer...

Klicka på titlarna nedan för att läsa om de tidigare böckerna i serien:
"Dirigenten från Sankt Petersburg"
"Handlaren från Omsk"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar